PERSINFORMATIE : Dokters van de Wereld, 11.11.11 en ATD Vierde Wereld solidair in 20 km door Brussel

Artikel geplaatst 8 mei 2013

Ze lopen dan misschien niet allemaal voor hetzelfde project, maar ze zijn wel allemaal super-solidair, de meer dan 600 deelnemers van de 20 kilometer van Brussel die ofwel lopen voor Dokters van de Wereld, 11.11.11 of ATD Vierde Wereld. Dit jaar delen ze samen dezelfde kleedkamers.

De ploeg van CNCD-11.11.11 bestaat uit een honderdtal deelnemers. Het verzamelde geld zal rechtstreeks gaan naar de projecten van 11.11.11 in Afrika, Latijns-Amerika en Azië. De projecten in kwestie zijn erg divers en gaan van de ondersteuning van organisaties van vrouwelijke ondernemers die actief zijn in de visserij of landbouw tot projecten om de toegang tot water in Centraal Amerika te verbeteren.

De ploeg van Dokters van de Wereld telt 270 deelnemers. Dit jaar lopen de deelnemers voor een groep die men stilaan vergeet : de ondervoede kinderen in Noord-Mali. Als enige aanwezige medische NGO in deze regio, voert Dokters van de Wereld er een belangrijke strijd tegen ondervoeding. Het doel van deze 20 kilometer : de vaccinatie en behandeling van ondervoeding mogelijk maken bij 45.000 kinderen.

De ploeg van ATD Vierde Wereld telt 220 deelnemers. De beweging ATD Vierde Wereld strijdt tegen armoede en uitsluiting met en vanuit de beleving en ideeën van de mensen die het betreft. De deelnemers lopen voor de financiering van een familiale dag die meer dan 500 mensen die in onzekere situaties leven zal samenbrengen, gezinnen en jongeren die het hele jaar hebben meegedaan aan activiteiten van de beweging : straatbibliotheken, theaterstages, volksuniversiteiten…

De drie organisaties hopen samen 69.000 euro bijeen te krijgen voor hun verschillende projecten.
Praktisch
- 08h-10h : Onthaal van de lopers in de lokalen van de school Ernest Richart, Sint-Pietersplaats, 1040 Etterbeek.
- 10h : start 20KM

Meer info ?

Dokters van de Wereld Clémence Morinière, verantwoordelijke events
communication@medecinsdumonde.be

CNCD- 11.11.11 Rachel De Plaen, coördinateur campagnes
20km@cncd.be

ATD Vierde Wereld Thibault Dauchet, communicatie en sensibilisering
thibault.dauchet@atd-quartmonde.org