Beginpagina > Onze acties >

Campagne Stop Armoede 2017

Dit jaar vieren we de 30e Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, het 60 jarig bestaan van ATD Vierde Wereld en het 100ste geboortejaar van stichter Joseph Wresinski. Wij willen deze verjaardagen aangrijpen om wereldwijd mensen op te roepen om zich in te zetten en stop te zeggen tegen armoede.

De campagne “Stop Armoede” werd gelanceerd op 18 februari en eindigt tijdens ons grote evenement op 17 oktober in Brussel. Met deze campagne willen we duidelijk maken dat armoede geen noodlot is en dat er verandering op til is. In België willen we een jaar lang publieke evenementen organiseren om onze boodschap uit te dragen. Deze mobilisatie is een uitverkoren gelegenheid om samen in dialoog te treden met andere organisaties en samen vooruit te gaan in de strijd tegen armoede. Er staan een heleboel activiteiten op de agenda, zowel in België als overal in de wereld waar ATD actief is. We vragen aan iedereen om zich te engageren en samen aan een vredevolle wereld te bouwen die niemand achterlaat.

Wil je meer info? Aarzel dan niet om ons te contacteren via 2017.belg@atd-vierdewereld.be.

Volg onze campagne via de sociale media en ontdek de verschillende mogelijkheden om zelf deel te nemen, komende evenementen, video’s foto’s en nog veel meer.
Neem zeker ook eens een kijkje op de internationale website.

 

Op de markt in Avelgem

8 november
Op de markt in Avelgem Hier een foto-overzicht:

"With my own two hands, I can change the world"

10 oktober
Deze video werd gerealiseerd ter gelegenheid van de 60ste verjaardag van onze Beweging. Het is het resultaat van een samenwerking tussen Playing For Change en ATD Vierde Wereld. Het gaat om de interpretatie van professionele muzikanten en artiesten van de Beweging uit de Filipijnen, Spanje, Burkina Faso, Haïti, Frankrijk, Montreal en elders. Voor meer info over hoe het project tot stand kwam: Klik hier Voor meer info op de internationale website: Klik (...)

Sluit je aan bij de mozaïek, een stroom van inzet tegen armoede

1 augustus
Sluit je aan bij de mozaïek, een stroom van inzet tegen armoede In een interview met de radiozender van de Verenigde Naties in New York, de Verenigde Staten, presenteert Isabelle Pypaert Perrin, Algemeen Secretaris van ATD Vierde Wereld, de mozaïek die elke dag groeit. “Deze mozaïek bestaat uit alle mensen die tot nu toe onze oproep tot inzet ondertekenden, de voorzitter van UNESCO en een ervaringsdeskundige uit Tanzania naast elkaar. Vooraanstaande figuren, politici, vertegenwoordigers van organisaties en gewone burgers staan zij aan zij en zeggen: “Ook (...)

30ste werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede

25 juli
30ste werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede De internationale affiche voor 17 oktober, de 30ste werelddag van verzet tegen extreme armoede, is nu beschikbaar in het Nederlands. Hang de affiche voor het raam of gebruik hem voor een evenement van jouw lokale groep! Je kan hem hier downloaden. De affiche zal eveneens meegestuurd worden met het Vierde Wereldblad van september 2017. In Nederland werd de affiche alvast goed (...)

Een muzikale boodschap voor oktober 2017

6 juli
Een muzikale boodschap voor oktober 2017 In Ouagadougou, de hoofdstad van Burkina Faso, vertaalden vier jonge muzikanten, allen lid van ATD Vierde Wereld en allen opgegroeid op straat, een lied van de Amerikaanse muzikant Ben Harper naar het Frans. I can change the world With my own two hands Make a better place With my own two hands… Voor Ahmed, Alassane, Ousseini en Roger vormt muziek al lange tijd een manier om te praten over de problemen van hun jeugd en de hoop voor een betere toekomst. Zoals Ahmed vertelt: “Ik voel dat mijn (...)

Stop Armoede!

27 juni
Stop Armoede! In het kader van de campagne Stop Armoede! heeft ATD Vierde Wereld een promotiefilmpje ontwikkeld. Aarzel niet om de video zelf te delen!

Agenda van de campagne Stop Armoede

19 juni
Agenda van de campagne Stop Armoede JUNI Zaterdag 3 Wereldfeest Leuven Leuven Animatie- en informatie standje Zaterdag 10 Algemene vergadering New B Brussel Brussel Animatie- en informatie standje Vrijdag 16 Concert des Motivés en ontmoeting met ATD Vierde Wereld Charleroi cc l’Eden, Charleroi Verschillende workshops en expo’s + concert van koor Les Motivés Zaterdag 17 Triton Festival Lobbes, nabij Charleroi Animatie- en informatie standje Zaterdag 24 Schrijfatelier 1001 verhalen – verhalen van samenwerking en verandering (...)

OPROEP AAN (GELEGENHEIDS)KOREN

22 maart
OPROEP AAN (GELEGENHEIDS)KOREN Door hun liederen van verzet en hoop opnieuw te zingen, willen we de moed eren van alle mensen in armoede doorheen de geschiedenis.

Lancering campagne STOP Armoede

20 februari
Lancering campagne STOP Armoede Zaterdag 18 februari lanceerde ATD Vierde Wereld de campagne STOP Armoede-Samen voor waardigheid in hartje Brussel. Dit naar aanleiding van diverse verjaardagen: 100 jaar geleden werd onze stichter, Joseph Wresinski, geboren en 60 jaar geleden ontstond onze beweging! Wij willen deze verjaardagen aangrijpen om wereldwijd mensen op te roepen om zich in te zetten om armoede halt te houden. Wij zorgden voor diverse animaties: een rad van fortuin, een muzikaal optreden, (...)

Onderteken onze oproep STOP Armoede!

17 februari
Onderteken onze oproep STOP Armoede! Kunnen we ons een vredevolle toekomst voorstellen in deze wereld met groeiende angst? Toch wel, want overal waar mensen zich inzetten en samenwerken, zien we verandering. We kunnen aan een rechtvaardige samenleving bouwen. Samen kunnen we werken aan een wereld zonder armoede, een wereld waar ieder het beste van zichzelf kan geven. Daarvoor hebben we de overtuiging en kracht van iedereen nodig. Stop armoede! We weigeren een samenleving die ongelijkheid toelaat. We weigeren een beleid dat de (...)

Bekijk het internationaal campagnefilmpje van STOP Armoede-Samen voor waardigheid!

16 februari
Bekijk het internationaal campagnefilmpje van STOP Armoede-Samen voor waardigheid! 2017 is een bijzonder jaar voor ATD Vierde Wereld! We vieren 30 jaar Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, 60 jaar ATD Vierde Wereld en het 100ste geboortejaar van Joseph Wresinski, de oprichter van de beweging! Om dat te vieren staan er een heleboel activiteiten op de agenda, zowel in België als overal in de wereld waar ATD actief is. Bekijk hieronder het internationaal campagnefilmpje! In België gaat de de campagne "Stop Armoede" nu zaterdag 18 februari officieel van start! We (...)

Ons enige wapen is liefde voor de mensheid, hartstocht voor gerechtigheid en vrede.

15 februari
Ons enige wapen is liefde voor de mensheid, hartstocht voor gerechtigheid en vrede. Ter ere van de 100ste geboortedag van Joseph Wresinski en de start van de wereldcampagne ´Stop armoede. Samen voor Waardigheid´ werd op 11 februari in Nijmegen een citaat van Wresinski ingehuldigd op de muur van de Vrede. Je kan een uitgebreide fotoreportage bekijken op de vernieuwde website rond Joseph Wresinski.

Vertalers FR-NL gezocht met een hart voor armoedebestrijding

15 februari
Vertalers FR-NL gezocht met een hart voor armoedebestrijding Wil je mee je steentje bijdragen aan armoedebestrijding? Heb je de komende maand(en) wat tijd vrij ? Voor onze wereldwijde campagne STOP ARMOEDE-Samen voor waardigheid, zijn we op zoek naar vertalers die teksten van het Nederlands naar het Frans kunnen vertalen of omgekeerd. Wat verwachten we van je? •Je hebt een goede kennis van het Nederlands én het Frans. •Je bent geïnteresseerd in alles wat met armoede en armoedebestrijding te maken heeft. •Je maakt op regelmatige basis de vertaling (...)

Kom op 18 februari naar het Beursplein in Brussel!

24 januari
Kom op 18 februari naar het Beursplein in Brussel! Op 18 februari 2017 gaat de campagne "Stop Armoede 2017" officieel van start! We organiseren een publiek evenement aan het Beursplein in Brussel, van 14u tot 17u. We kozen een symbolische plaats in Brussel, in het hartje van onze hoofdstad, om onze boodschap kracht bij te zetten. We willen tonen dat armoede blijft bestaan en een schending van de mensenrechten is. We vestigen de aandacht op de problematiek in België en zetten in de verf hoe ATD Vierde Wereld deze strijd al 60 jaar aangaat. (...)

2017 - een uitzonderlijk jaar!

17 januari
2017 - een uitzonderlijk jaar! 2017 is een bijzonder jaar voor ATD Vierde Wereld! We vieren 30 jaar Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, 60 jaar ATD Vierde Wereld en het 100ste geboortejaar van Joseph Wresinski, de oprichter van de beweging! Om dat te vieren staan er een heleboel activiteiten op de agenda, zowel in België als overal in de wereld waar ATD actief is. In België willen we een jaar lang publieke evenementen organiseren om onze boodschap uit te dragen. Deze mobilisatie is een uitverkoren gelegenheid om (...)