Enkele liederen die vaak gezongen worden tijdens bijeenkomsten en manifestaties.

Lied van de verdedigers van de Mensenrechten

2 mei
Lied van de verdedigers van de Mensenrechten Hier vind je de partituren voor het prachtige lied van de verdedigers van de Mensenrechten! Bron: Beweging van Mensen met een Laag Inkomen en Kinderen Tekst en muziek: Mies en Peter Hens

Lied "Samen staan we sterk"

28 maart
Lied Samen, samen staan we sterk. Samen zijn we sterk. Zoals een boom, die stevig in de aarde staat. Staan wij voor onze zaak.

Vuile was - Smartlap van ATD Vierde Wereld Nederland

22 maart
Vuile was - Smartlap van ATD Vierde Wereld Nederland In 2011 won de Zanggroep van ATD Vierde Wereld Nederland het 15e Smartlappenfestival met het lied: “Vuile was”. ´Mijn wasmachine heeft al weken kuren naast veel problemen, dat er ook nog bij Geen rooie cent en ruzie met de buren ik sta alleen, wie komt er aan mijn zij? Refrein: Ik voel me onmachtig, ik schaam me voor iedereen Wie helpt mij bij ’t vinden van mijn eigen levenskracht? Ik voel me onmachtig, ik schaam me voor iedereen Ik kom tot verzet en vind opnieuw weer levensmoed! (...)

Vierde Wereldlied in studio opgenomen

December 2009
Op verzoek van de vzw Dynamo in Limburg nam zanger/muzikant Michel Theunissen (ook bekend als Johnny Tiger) begin oktober 2009 het Vierde Wereldlied op. Om het lied te beluisteren, klikt u op het icoontje onder de tekst. Het lied in deze vorm werd voor het eerst ten gehore gebracht op de Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, 17 oktober, in Sint-Truiden, in het bijzijn van onder anderen minister Ingrid Lieten van Armoedebestrijding. De vertolking, opgenomen in Studio Carlo Ooms in (...)

Vierde Wereldlied

Juni 2008
PDF Tekst Vierde Wereldlied
PDF Partituur Vierde Wereldlied
Geluidsopname Vierde Wereldlied Aalst

Vierde Wereldliederen Willebroek

Juni 2008
ATD Vierde Wereld Willebroek beschikt sinds haar 30-jarig bestaan (gevierd op 30 september 2012) over een nieuw, eigen, lied, naast het al bestaande ’De Vierde Wereld’ van wijlen militant Eduard Van Steen uit 1984. Het nieuwe lied heet ’Brugen bouwen’ en is door de groep gemaakt in samenwerking met Bob De Pooter. Tekst, de PDF van de tekst en die van de partituur en de melodie (mp3) vindt u hier. Het lied van Eduard Van steen staat onderaan. Meer informatie over de groep ATD Vierde Wereld (...)