Beginpagina >

Video’s

Ontdek onze Beweging aan de hand van video’s.

Verhaal van een medestander

Januari 2016
Verhaal van een medestander Vrijwilligers of medestanders zijn bruggenbouwers die in hun eigen omgeving de stem van de Vierde Wereld laten horen. Wil je zelf ook medestander worden? In de rubriek lokale inzet vindt u een lijst van (Medestanders)groepen in het land. Luister naar het verhaal van een medestander: Verhaal van een medestander van ATD Vierde Wereld door Lieven_havermans

Haïti, 5 jaar na de aardbeving

Juni 2015
Voor de bevolking van Haïti was 12 januari 2010 een onheilsdag die sporen nagelaten heeft. Uit het puin rees de hoop op een nieuw Haïti. Nu, 5 jaar later is Haïti veranderd, maar voor de allerarmsten is het leven harder geworden. Toch blijven zij met eigen krachten verder werken. Vrouwen, mannen en kinderen die op straat leven, vertellen hoe zij zich er door slaan om te leven en hun waardigheid te behouden. Dat kunnen zij dankzij hun solidariteit. Deze video kwam tot stand door een honderdtal (...)

Project "Leentuinen"

December 2014
Project Sinds begin 2014, is vanuit ATD Vierde Wereld Willebroek een project van "pleegtuinieren" gestart waarbij mensen die geen tuin bezitten, een tuin kunnen bewerken van mensen die wel een tuin hebben maar deze niet kunnen bewerken. Nadien heeft de media dit als "leentuinieren" beginnen benoemen. Er is tevens een mooie samenwerking met de bibliotheek van Willebroek (zadenbib, databank voor leentuinen) en de lokale compostmeesters. En het project groeit nog steeds verder ... Je kan een (...)

Video: Onze ambities voor 2013 - 2017

Augustus 2014
Doelen Internationale Beweging ATD Vierde Wereld in beeld Deze video presenteert de doelen van de Internationale Beweging ATD Vierde Wereld voor 2013-2017. Ons hoofddoel: op zoek gaan naar mensen die nog niet meedoen. Onze drie prioriteiten: 1. Onderwijs toegankelijk maken en kennis opbouwen met ieders intelligentie; 2. Werken aan een mens- en milieuvriendelijke economie; 3. Samen opkomen voor vrede en mensenrechten. Lange versie (12 minuten): Doelen ATD Vierde Wereld 2013-2017 12’ door (...)

Samen denken en werken aan een Europa zonder uitsluiting

Februari 2014
Gedurende zes maanden kwamen geëngageerde burgers uit België en Noord-Frankrijk samen in een werkgroep om de Europese Vierde Wereldvolksuniversiteit van 5 maart 2014 voor te bereiden. In deze werkgroep kenden sommigen grote armoede uit ervaring, anderen droegen verantwoordelijkheid bij Europese instellingen. Samen denken en werken aan een Europa zonder... door ATD_Vierdewereld Zie ook (...)

Millenniumdoelen

December 2013
Mensen met ervaring van armoede, waaronder een Belgische delegatie, confronteerden op het seminar rond de evaluatie van de Millenniumdoelen op 27 juni 2013 bij de Verenigde Naties in New York hun inbreng en voorstellen met die van universitairen, vertegenwoordigers van verschillende regeringen en van de internationale gemeenschap

Jongeren - Djynamo

Oktober 2013
Eur’Hope - de jeugd en de toekomst : de film + de oproep van de jongeren aan Europa (2010)

Ongeziene inzet

Oktober 2013
De verschillende acties van ATD Vierde Wereld in Sombre Avesnois (Noord-Frankrijk) Madagaskar nieuwe technologieën voor iedereen”, actie van ATD Vierde Wereld met jongeren. Vanessa Joos interviewt een bewoner van Manilla over de Millenniumdoelen. Juan Carlos Baltazar uit Ufkupiña (Bolivië) werkt sinds zijn zes jaar. Hij getuigt.