Beginpagina > Uw inzet ? >

Word actief

U kunt:

  • Uw talenten inzetten. Onze acties stoelen op de inzet van:

- Ervaringsdeskundigen: mensen die armoede en uitsluiting kènnen. Zij verzetten zich tegen extreme armoede, komen op voor zichzelf en voor degenen die het nog moeilijker hebben. Lees in het VierdeWereldblad nr. 154 op pag. 3 het verhaal van Eduard Van Steen.

- Vrijwilligers of medestanders: bruggenbouwers die in hun eigen omgeving de stem van de Vierde Wereld laten horen. Lees hier een artikel over de Medestandersgroep ATD Vierde Wereld Brugge. In de rubriek lokale inzet vindt u een lijst van (Medestanders)groepen in het land.

- Volontairs ofwel permanente werkers. Zij engageren zich voor langere tijd, dag in dag uit en wereldwijd in de strijd tegen armoede. Lees hier een artikel over de jonge Engelse volontairs Alasdair Wallace en Ayliffe Rose in Brussel. Vlaams volontair Kris Roels heeft weer een ander verhaal te vertellen: Klik hier.
Meer uitleg over het volontariaat vind je hier.

 

  • Uiteraard zijn we ook altijd op zoek naar vrijwilligers voor:

- Chauffeur Volksuniversiteit of een lokale groep.

- Kinderanimatie tijdens de Volksuniversiteiten.

- De Volksuniversiteiten praktisch ondersteunen (klaarzetten zaal, koffie zetten,...)

- Organisatie (lees)avonden

- Organisatie filmavonden

- Meewerken aan het Vierde Wereldblad en/of de website.
Artikels schrijven/bewerken - foto’s, filmpjes, geluidsopnamen maken, meedenken en analyseren.

- Tekenaars of grafische vormgevers om onze website, het Vierde Wereldblad,... van gepaste illustraties te voorzien.

- Copywriting

- Fondsenwerving

- Communicatie

- Vertalen en/of tolken- vooral Frans-Nederlands / Nederlands-Frans.

- Opvolgen van de media

- Verkoop wenskaarten (periode oktober-januari)

- Uitbaten infostand

- Andere talenten? Laat het ons gerust weten!

 

- GEZOCHT: enthousiaste jongeren voor onze Djynamowerking in Vlaanderen.

 

Neem voor meer informatie gerust contact op met ons Vlaams Secretariaat. Klik hier.

Gezocht: vertalers Frans -> Engels

27 oktober
Gezocht: vertalers Frans -> Engels De beweging ATD Vierde Wereld, in samenwerking met de universiteit van Oxford, leidt momenteel, tot de zomer van 2019, een onderzoek naar armoede-indicatoren. Dit onderzoek is uniek in de zin dat de methode Kruising van Kennis gehanteerd wordt: mensen die leven in armoede zijn medeonderzoekers en staan op gelijke voet met universitaire onderzoekers en deskundigen. Ben je tweetalig Engels/Frans? Hou je van talen en ben je ervaren in het vertalen van het Frans naar het Engels? Heb je nog wat (...)

Doe mee met onze straatbibliotheek!

Augustus 2016
Doe mee met onze straatbibliotheek! Wij zijn op zoek naar vrijwilligers om onze straatbibliotheken in Molenbeek en Sint-Gillis (Brussel) mee te animeren. Met onze straatbiblotheken gaan we op zoek naar kinderen die anders moeilijk toegang hebben tot boeken. We lezen hen voor, bespreken thema’s die in de verhalen naar voor komen,… In Molenbeek kom je terecht in een ervaren team. In Sint-Gillis kan je de straatbibliotheek mee helpen opstarten. We verwachten dat je je op woensdagnamiddag tijdens de schoolperiode kan vrij maken (...)

Solidaire ondertitelaars gezocht!

Augustus 2016
Solidaire ondertitelaars gezocht! Wij zijn op zoek naar vrijwillige ondertitelaars (FR/ENG-NL) op wie we regelmatig beroep kunnen doen (+/- 4x/jaar). Je ondertitelt filmpjes van onze internationale organisatie vanuit het Engels/Frans/Nederlands naar het Nederlands/Frans/Engels of één van deze combinaties. We verwachten dat je een goede kennis hebt van het Nederlands en het Frans of het Engels. Ervaring als ondertitelaar is niet nodig, maar je moet wel bereid zijn om dit te leren. Help jij ons onze boodschap te (...)

Vacatures voor vrijwilligers

April 2016
ATD Vierde Wereld is altijd op zoek naar vrijwilligers! Bekijk hieronder onze verschillende vrijwilligersvacatures: Vertaler-tolk Media opvolgen Verkopers wenskaarten Copywriters Organisator filmvoorstellen Organisator leesavonden Ondersteuning Volksuniversiteiten Illustratoren Fondsenwervers Communicatiemedewerker Uitbaten infostand Ben je geïnteresseerd? Of heb je enkele vragen? Neem dan nu contact met ons op via (...)

Het Volontariaat

Oktober 2015
Het Volontariaat Het team van volontairs van ATD Vierde Wereld bestaat uit mannen en vrouwen die op lange termijn willen werken om, samen met mensen in armoede, armoede te bestrijden. De volontairs komen van verschillende sociale en culturele achtergronden en zijn jong, oud, single of hebben een familie. Zij delen allemaal hetzelfde engagement om samen te werken aan een rechtvaardigere samenleving. Alle volontairs ontvangen dezelfde bescheiden toelage, ongeacht hun anciënniteit, ervaring of kwalificaties. (...)

Lid worden van ATD Vierde Wereld ?

April 2013
Lid worden van ATD Vierde Wereld ? Elke mens is evenveel waard, welke plaats hij ook heeft in de samenleving. De onrechtvaardigheid, vernedering, schaamte, machteloosheid, uitsluiting, die mensen in grote armoede doorstaan, kunnen we niet aanvaarden. In de overtuiging dat ieders inspanning nodig is, spreekt de beweging ATD Vierde Wereld overal mensen aan om bondgenoten te worden en partnerschappen te ontwikkelen op alle niveaus van de samenleving. Door de stem van de armste mensen te laten horen, worden de (...)

Inzet

Februari 2011
Inzet Werkelijke inzet, vanuit betrokkenheid en oprechte motivatie is altijd vrijwilligerswerk. Of het nu binnen of buiten het kader van een job is, wanneer we werkelijk betrokken zijn doen we meer, gaan we verder, is er passie en kunnen we soms bergen verzetten. Dan ontstaat er hoop, en hoop doet leven. Daarvan getuigen we in dit nummer van het Vierde Wereldblad. Mensen en gezinnen in armoede willen bergen verzetten voor een betere toekomst voor hun kinderen. Dat bleek ook weer tijdens de (...)