2017 - een uitzonderlijk jaar!

Artikel geplaatst 17 januari 2017 Print Friendly

2017 - een uitzonderlijk jaar!

2017 is een bijzonder jaar voor ATD Vierde Wereld! We vieren 30 jaar Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede, 60 jaar ATD Vierde Wereld en het 100ste geboortejaar van Joseph Wresinski, de oprichter van de beweging! Om dat te vieren staan er een heleboel activiteiten op de agenda, zowel in België als overal in de wereld waar ATD actief is.

In België willen we een jaar lang publieke evenementen organiseren om onze boodschap uit te dragen. Deze mobilisatie is een uitverkoren gelegenheid om samen in dialoog te treden met andere organisaties en samen vooruit te gaan in de strijd tegen armoede. We willen aantonen dat armoede geen noodlot is en er reeds veranderingen op til zijn!

 

WAT ZAL ER CONCREET GEBEUREN ?

De lancering van de campagne zal plaatsvinden op 18 februari 2017, met een publieke bijeenkomst op het Beursplein in Brussel. Vervolgens zullen er gedurende het hele jaar verschillende evenementen plaatsvinden, op lokaal en nationaal niveau, tot en met 17 oktober 2017. Deze 30ste Werelddag van Verzet tegen Extreme Armoede is de ideale gelegenheid om een grote en ongeziene bijeenkomst in Brussel te organiseren.

Enkele evenementen en acties zijn reeds in de maak:

- een repertoire van liederen van verzet en bevrijding verspreiden, koren en artiesten uitnodigen om deze op te voeren

- verhalen verzamelen en vertellen die aantonen dat armoede geen fataliteit is

- ontmoetingen organiseren om het gedachtegoed van Joseph Wresinski te leren kennen en reflecteren over hoe dit vandaag ons werk kan ondersteunen

 

Wil jij deelnemen aan de campagne?

Heel het jaar door staat het campagneteam, samen met militanten, vrijwilligers en sympathisanten, klaar om acties op te zetten. Wil jij meedoen?

- Blijf op de hoogte van de campagne via onze website en Facebookpagina.

- Wissel je ideeën met ons uit.

- Doe mee aan de organisatie van evenementen.

- Zing mee voor de campagne.

- Schrijf een verhaal dat aantoont dat armoede geen noodlot is. In de zomer organiseren wij hiervoor schrijfateliers.

- Steun de campagne financieel.

- Sensibiliseer je kennissen en netwerk.

 

We hebben jouw ondersteuning en stem nodig! Voor meer info, kan je ons altijd contacteren.