Een Europa zonder uitsluiting en armoede uitdenken en opbouwen.

Oproep aan alle Europarlementariërs.

Artikel geplaatst 16 juli 2014 Print Friendly

De Europese Vierde Wereldvolksuniversiteit van 5 maart 2014, die doorging in het Europees parlement, mobiliseerde de kennis ontstaan uit de beleving van de mensen in grote armoede, komend uit 10 landen van de Europese unie.

Zij kruisten die met andere vormen van kennis, heel verschillend maar zeer complementair: deze van de mensen die de instellingen vertegenwoordigen en andere Europese actoren.

Deze ontmoeting leidde tot een gemeenschappelijke reflectie en tot voorstellen die erop gericht zijn om de actie van de Europese unie voor de uitroeiing van de grote armoede, te versterken.

Deze voorstellen, samengevat in een document van 8 pagina’s, vindt u hier.
Een kortere versie van 2 pagina’s leest u hier.

Gedurende zes maanden kwamen geëngageerde burgers uit België en Noord-Frankrijk samen in een werkgroep om deze Europese Vierde Wereldvolksuniversiteit voor te bereiden. Ook in deze werkgroep kenden sommigen grote armoede uit ervaring, anderen droegen verantwoordelijkheid bij Europese instellingen.
Kijk en luister naar deze geëngageerde burgers:


Samen denken en werken aan een Europa zonder... door ATD_Vierdewereld

Deze video is ook terug te vinden onder de video-sectie: http://www.atd-vierdewereld.be/Samen-denken-en-werken-aan-een-Europa-zonder.html

PDF - 133.3 kB
voorstel_2p
PDF - 1021.2 kB