Evenementen 17 oktober 2015

Artikel geplaatst 1 oktober 2015 Print Friendly

Evenementen 17 oktober 2015

Vrijdag 16 oktober

 

Vanaf 9 uur: afspelen powerpointpresentatie rond 17 oktober in de inkomhal van het Sociaal Huis. Tegelijkertijd worden er op de markt infoblaadjes uitgedeeld.

 

 

Zie ook pdf:

PDF - 184.8 kB

Het Sociaal Huis Koksijde realiseerde dit jaar een:

- Overlegplatform kinderarmoede met diverse partners die werken rond kinderen en gezinnen in Koksijde;

- Signaalkaart kansarmoede: een overzicht van diverse signalen die kunnen wijzen op armoede in de klas (vb: schoolagenda niet ondertekend, turngerief niet mee, ouders komen niet naar het oudercontact, …);

- K-rechtenverkenner: opsomming van diverse rechten waarop gezinnen in Koksijde aanspraak kunnen maken (een soort wegwijzer);

- Opleiding met ervaringsdeskundige in armoede: vooroordelen wegwerken bij diverse diensten/medewerkers die werken met kinderen en gezinnen. Aan de hand van het levensverhaal aantonen hoe het voelt om in armoede te leven.

In het najaar wordt een bijeenkomst op touw gezet met een ervaringsdeskundige om de raadsleden, gemeenteraadsleden,.. e.d. te informeren ‘wat is armoede’.

Daarnaast is er ook een kastententoonstelling om armoede visueel te maken.

Het Diensthoofd Welzijn van het Sociaal Huis merkt op dat er bij de medewerkers een groeiende aandacht en gevoeligheid is voor de problematiek van mensen in armoede.”