Inzet

Word actief, word lid, doe mee: samen voor waardigheid

Artikel geplaatst 14 februari 2011 Print Friendly

Inzet

Werkelijke inzet, vanuit betrokkenheid en oprechte motivatie is altijd vrijwilligerswerk. Of het nu binnen of buiten het kader van een job is, wanneer we werkelijk betrokken zijn doen we meer, gaan we verder, is er passie en kunnen we soms bergen verzetten. Dan ontstaat er hoop, en hoop doet leven.

Daarvan getuigen we in dit nummer van het Vierde Wereldblad. Mensen en gezinnen in armoede willen bergen verzetten voor een betere toekomst voor hun kinderen. Dat bleek ook weer tijdens de Volksuniversiteit van de Vierde Wereld bij de Sociaal Economische Raad van Europa. Militanten, medestanders, volontairs en politici wisselden kennis, ervaring en ideeën uit om een Europa te creëren dat niemand achterlaat. Vrijwillig. Gemotiveerd. Samen.

De publicatie ’Voorwaardelijkheid van rechten’ geeft voorbeelden van inzet en moed die resultaat opleveren. Zoals een dakloze man die door zich steeds te laten arresteren kreeg waar hij gewoon recht op had: een referentieadres. En nog steeds kiezen mensen ervoor om als volontair van de Beweging ATD Vierde Wereld daarheen te gaan waar de armsten en meest uitgesloten burgers dagelijks strijden voor een beter, waardig bestaan. Zoals in Haïti.

All Together for Dignity

In dit Europees jaar van het Vrijwilligerswerk willen we onze inzet voortzetten en uitbreiden. Met u. All Together for Dignity. Allemaal samen voor waardigheid. U kan op verschillende manieren aansluiten. Door lid te worden of te blijven, bijvoorbeeld. Maar vooral door geheel vrijwillig aandacht en betrokkenheid te tonen bij de dagelijkse strijd om het bestaan van de velen die een moeilijk leven leiden.

De redactie

Tekening:
Steven Gryspeerdt