Jaaroverzicht ATD Vierde Wereld in België 2016

Artikel geplaatst 12 juli 2017 Print Friendly

Jaaroverzicht ATD Vierde Wereld in België 2016

Het Jaaroverzicht 2016 vertelt in beeld en tekst over de acties en de inzet van ATD Vierde Wereld in België. U kunt het Jaaroverzicht downloaden of gratis opvragen via het secretariaat.

Dit jaaroverzicht biedt een uitstekende kans om terug te blikken op 2016. In de media werden we geconfronteerd met hallucinante cijfers rond gezinnen en kinderen die in armoede leven. Daarbij legden politici en de goegemeente te vaak de oorzaak bij de mensen zelf. In 2016 begonnen we een nieuwe beleidsperiode waarbij we een antwoord gaven op bovenstaande realiteit. De campagne “Waarheid of fabel” werd op gang getrokken, een nieuwe groep in Leuven zag het licht en we begonnen ook te exploreren hoe we iets nieuws kunnen opstarten in de regio Oudenaarde en Avelgem. De jongerenwerking “Djynamo” kreeg nieuwe impulsen en tijdens onze centrale actie de “volksuniversiteit” stonden we onder andere stil bij de realiteiten achter de cijfers. Kortom, we zaten niet stil in 2016. Deze realisaties zijn pas mogelijk dankzij de belangloze inzet van veel mensen. We hopen dat deze inzet langzaam maar zeker een verschil maakt voor mensen die uit de boot vallen.
Natuurlijk is er ook aandacht voor enkele internationale gebeurtenissen in de beweging, die actief is in 30 landen in de hele wereld.
In het kort geven we u informatie over onze financiële situatie én onze financiële ethiek.
Klik hier voor de PDF-versie van het Jaaroverzicht van 2016.

PDF - 6.4 MB