Meer moed

Oproep ATD Vierde Wereld aan G20

Artikel geplaatst 2 april 2009 Print Friendly

Meer moed

De hele wereld wordt getroffen door de crisis. De alarmbel rinkelt hard want de kern van ons economisch en financieel systeem is geraakt. Met man en macht worden oplossingen gezocht.
Voor de armsten, in het zuiden en in het noorden, duurt de crisis al heel lang.

Herstel? Hervormingen? Allerlei signalen doen ons vrezen dat in de eerste plaats de middenklasse moet beschermd worden.
Wij vragen een grotere ambitie en meer moed. Wij vragen dat ook die mensen bereikt worden die geen uitzicht hebben op een toekomst en geen stem bij de machthebbers.
Allesomvattende veranderingen zijn nodig om een economie uit te bouwen die streeft naar waardige jobs, die de strijd tegen de armoede opneemt en die het milieu respecteert.

Eugen Brand, algemeen afgevaardigde van de internationale beweging ATD Vierde Wereld, vraagt aan de G20 aandacht voor de armsten. Dit is de kern van zijn oproep. De volledige tekst in het Frans of in het Engels vindt u op www.atd-quartmonde.org en www.atd-fourth-world.org.

De G20, het samenwerkingsverband van de belangrijkste economieën ter wereld, kwam in Londen bijeen voor een nieuwe conferentie over de wereldwijde financiële crisis.

Op de foto is Eugen Brand in gesprek met een militante in New Orelans. Ook Isabelle Perrin-Pypaert en Diana Skelton-Faujour, de andere twee leden van de Algemene Delegatie van ATD Vierde Wereld, nemen deel aan de dialoog.