OPROEP AAN (GELEGENHEIDS)KOREN

Uit de stilte treden. Onze stemmen verenigen voor waardigheid.

Door hun liederen van verzet en hoop opnieuw te zingen, willen we de moed eren van alle mensen in armoede doorheen de geschiedenis.
Artikel geplaatst 22 maart 2017 Print Friendly

OPROEP AAN (GELEGENHEIDS)KOREN

Op 17 oktober 1987 nodigde Joseph Wresinksi, oprichter van de internationale Mensenrechtenbeweging ATD Vierde Wereld, zangers wereldwijd uit om samen de eerste dag tegen Extreme Armoede te lanceren:  ´Of we nu zingen over liefde, pijn, dromen of herinneringen. Wat de woorden ook zijn, de menselijke stem zingt vooral over zijn verlangen naar waardigheid. Overal ter wereld, van de dorpjes in Guatemala en de bergen van Haïti, tot in de sloppenwijken van Thailand en in arme binnensteden van Europa, overal heb ik families horen vechten tegen de grootste armoede, terwijl ze over hun waardigheid zongen.´

 

30 jaar later nodigt ATD Vierde Wereld jullie uit. Door in 2017 een concert te organiseren in jouw wijk, stad of dorp met de liederen van verzet en waardigheid, versterk je de inzet voor waardigheid. Zo verspreid je een boodschap van hoop, liefde, schoonheid, muziek en harmonie met mensen in armoede. Om een ruim publiek te sensibiliseren en om, als mogelijk, culturele, muzikale of kunstzinnige projecten met mensen in armoede financieel te steunen.

Aan elk koor dat een concert organiseert biedt ATD Vierde Wereld België de volgende steun:

1. Een liedboek en meerstemmige partituren met 13 liederen uit de hele wereld over waardigheid en verzet van mensen in armoede.
2. Communicatiemateriaal: informatiemateriaal, een mini-expositie, publiciteit over het concerten in onze media. Informatie over culturele projecten van ATD Vierde Wereld.
3. Contact met een (partner)groep in de regio. ATD Vierde Wereld zal een contact leggen tussen het koor en de meest nabije groep, voor een eventuele ontmoeting of samenwerking rond een gezamenlijk evenement.
4. Mogelijkheid om samen te werken bij een manifestatie in het kader van de 30ste Werelddag van Verzet tegen armoede, op dinsdag 17 oktober 2017.

 

In bijlage:

 

Informatie en aanvraag zangboekje (in het Frans of Engels):

België: 2017.belg@atd-vierdewereld.be
Nederland: denhaag@atd-vierdewereld.nl

 

Voor meer info over de internationale campagne:
ENG
FR]

PDF - 454.7 kB
PDF - 207.7 kB
PDF - 320.9 kB