Volksuniversiteit over Gezondheidszorg

Ziekte is één van de grootste oorzaken van armoede

Artikel geplaatst 3 juni 2008 Print Friendly

’Gezondheidszorg voor iedereen ! ?’ Dat was het thema van de Volksuniversiteit in mei in Antwerpen.

’Ziekte is één van de grootste oorzaken van armoede,’ werd op een vorige Volksuniversiteit door meerdere mensen nadrukkelijk naar voren gebracht. Mensen raken in de schulden door de kosten van de gezondheidszorg. En mensen in armoede krijgen niet altijd de zorg die ze nodig hebben door geldgebrek of omdat ze de weg niet weten.

JPEG - 109.1 kB
VU Antw. mei 2008

Ervaringen werden uitgewisseld. Gastspreekster Karine Rochtus van de Christelijke Mutualiteiten gaf uitleg en beantwoorde veel vragen. Zij had ook een lijstje gemaakt van de moeilijke woorden en veranderingen van de laatste jaren. Dit lijstje kan je hier bekijken.

Een hele eenvoudige, maar goede raad: heb je een vraag, leg die dan voor aan een medewerker van de mutualiteiten!

In de Volksuniversiteit in Brussel van maart ging het over ’Wanneer je in de schulden geraakt’. In april in Antwerpen was het onderwerp: ’Hoe komen we uit de schulden’.

JPEG - 65.1 kB

Een projectgroep van Centrum Kauwenberg vzw presenteerde hier het dossier ’Schuldbemiddeling ontoereikend!?’, waaraan twee jaar is gewerkt met mensen die de armoede uit eigen ervaring kennen.

Achtergronden van dit project en het dossier zijn hier te vinden.

Foto:
In de Volksuniversiteit van april in Antwerpen presenteert de projectgroep van Centrum Kauwenberg het dossier ’Schuldbemiddeling ontoereikend!?’

2 photos